Bifokalna stekla

Bifokalna stekla se s svojo prisotnostjo na trgu že več desetletij trudijo pomagati ljudem, ki se soočajo s popolnoma normalno očesno napako po 40. letu starosti – starovidnostjo ali presbyopio. Bifokalna ali dvožariščna stekla imajo, kot nam že ime pove, dve žarišči. Ti dve žarišči omogočata tako gledanje na daleč, kot tudi gledanje na blizu.

Bifokalna steklaNa spodnjem robu stekla se nahaja segment, kateri omogoča jasen vid na blizu. Ostali del stekla je namenjen gledanju na daleč. Medtem, ko so bifokalna stekla odlična za opravila kot so vožnja ali branje, pa imajo omejitve pri gledanju na vmesne razdalje, kot na primer računalniški monitor. Gledanje na vseh razdaljah, tudi na vmesnih, omogočajo progresivna stekla.

Bifokalna stekla so vgrajena v korekcijski okvir tako, da je zgornji rob bližinskega segmenta postavljen na isto višino s spodnjo veko. S takim centriranjem je omogočeno, da uporabnik, z naravnim gibom očesa, pogleda skozi segment za gledanje na blizu, ne da bi moral nagibati glavo nazaj ali delati kakršna koli druga prilagajanja. Glede na uporabnikove želje ali njegov način gledanja, pa je možno bifokalna stekla vgraditi tudi nižje ali višje.

ENOŽARIŠČNA STEKLA
Enožariščna steklaEnožariščna stekla nudijo jasen vid na daljavo ali na bližino.

 

Preberi več >>>

PROGRESIVNA STEKLA
Progresivno stekloProgresivna stekla omogočajo jasen vid na vseh razdaljah.

Preberi več >>>

FOTOOBČUTLJIVA STEKLA
Zeiss photo fusionFotoobčutljiva stekla s povečanjem intenzivnosti UV žarkov zatemnijo in se s popuščanjem intenzivnosti razsvetlijo.

Preberi več >>>

DELOVNA STEKLA
Delovna steklaDelovna stekla so prilagojena za delo v pisarni. Omogočajo jasen vid na blizu in srednje oddaljenosti.

Preberi več >>>

SONČNA STEKLA
Sončna steklaSončna stekla ščitijo oči pred škodljivimi UV žarki.

Preberi več >>>