Delovna stekla

Po 40. letu življenja se začne pojavljati starovidnost ali presbiopia, pri kateri vidimo megleno predmete, ki se nahajajo v bližini. Ena izmed rešitev za korekcijo starovidnosti so bralna očala. Z bralnimi očali vidimo ostro predmete oddaljene med 40 in 60 centimetri.

Bralna očala

Ker opravimo veliko vsakodnevnega dela na srednjih razdaljah, bralna očala ne zadoščajo več za oster vid. Pri delu za pisalno mizo, nakupovanju, pospravljanju ali pri kosilu potrebujemo oster vid tudi na srednjih razdaljah. V ta namen so proizvajalci korekcijskih stekel zasnovali delovna očala. Z njimi brez problemov vidimo ostro tudi predmete, ki so od nas oddaljeni več kot 40 centimetrov in se še vedno nahajajo v naši neposredni bližini (npr. računalniški monitor).

Delovna očala

Za uporabnike, ki morajo pri svojem delu dobro videti po celotnem prostoru, pa obstajajo korekcijska stekla, ki omogočajo oster vid do razdalje približno dveh metrov.

Delovna očala

ENOŽARIŠČNA STEKLA
Enožariščna steklaEnožariščna stekla nudijo jasen vid na daljavo ali na bližino.

 

Preberi več >>>

BIFOKALNA STEKLA
Bifokalna lečaBifokalna stekla omogočajo gledanje na daljavo z zgornjim delom, s segmentom v spodnjem delu pa na bližino.

Preberi več >>>

PROGRESIVNA STEKLA
Progresivno stekloProgresivna stekla omogočajo jasen vid na vseh razdaljah.

Preberi več >>>

FOTOOBČUTLJIVA STEKLA
Zeiss photo fusionFotoobčutljiva stekla s povečanjem intenzivnosti UV žarkov zatemnijo in se s popuščanjem intenzivnosti razsvetlijo.

Preberi več >>>

SONČNA STEKLA
Sončna steklaSončna stekla ščitijo oči pred škodljivimi UV žarki.

Preberi več >>>