Progresivna stekla

Progresivna stekla omogočajo precej bolj kompleten vid kot bifokalna stekla. Za razliko od bifokalnih, ki imajo dve žarišči – eno za daleč in drugo za blizu – imajo progresivna stekla med daljinskim in bližinskim segmentom mehak, drseč in za oko prijeten prehod. Ta prehod omogoča jasen vid na vseh vmesnih oddaljenostih.

Progresivno stekloS progresivnimi stekli se uporabniki, ki se soočajo s popolnoma normalno očesno napako po 40. letu starosti – starovidnostjo, najbolj približajo naravnemu gledanju. Progresivna sprememba jakosti dioptrije na steklu nudi jasen vid na daleč, jasen vid na računalniški monitor ali druge predmete na dosegu rok, nudi pa tudi jasen vid pri branju ali ukvarjanju z raznimi natančnimi opravili.

Ker se na progresivnem steklu dioptrija spreminja od zgornjega do spodnjega roba, je izredno pomembno izbrati ustrezen korekcijski okvir, ki je dovolj visok, da zajame vsa vidna področja. V kolikor je okvir premajhen, se lahko zgodi, da je daljinsko ali bližinsko vidno področje premajhno za udobno gledanje, ko je steklo centrirano in vdelano v korekcijski okvir.

Kot rešitev problema povečanja izbire različnih vrst korekcijskih okvirjev, večina proizvajalcev ponuja progresivna stekla s krajšim prehodom med daljinskim in bližinskim vidnim področjem. Takšna progresivna stekla je mogoče vgraditi tudi v izredno nizke korekcijske okvirje ne da bi pri tem trpela udobnost gledanja na katero koli razdaljo.

Progresivno steklo

V optiki Monokel, skupaj z vami, najdemo rešitev glede ustreznih progresivnih stekel, ki omogočajo odličen vid v praktično vsakem okvirju, ki ga izberete. Da je centriranje in montaža v korekcijski okvir narejena zares natančno pa poskrbimo z Video Infral sistemom.

Na progresivna stekla se je potrebno navaditi in se jih naučiti uporabljati. Obdobje privajanja na prvi par progresivnih stekel ponavadi traja od nekaj minut do nekaj dni. Potrebno se je naučiti gledati skozi pravo vidno področje progresivnih stekel, glede na to na kakšni oddaljenosti je opazovani predmet. Ob hitrem premiku glave ali oči se lahko pojavi občutek rahlega premika predmeta, vendar to izgine takoj, ko se oko na stekla navadi. Velika večina novih uporabnikov se na progresivna stekla brez večjih težav privadi.

Progresivna stekla ločimo tudi po širini prehoda oz. vmesnega vidnega področja. Spodaj so štirje primeri svetovno priznanega proizvajalca progresivnih stekel Carl Zeiss-a. Od klasičnih stekel z ožjim prehodom, do individualnih stekel, ki so popolnoma prilagojena uporabniku in imajo najširši možen prehod.

Carl Zeiss Classic

Carl Zeiss ClassicKlasično progresivno steklo

Dve ostri vidni področji (blizu in daleč) z ozkim vmesnim predelom za občasno uporabo.

Carl Zeiss Plus 2

Carl Zeiss Plus 2Progresivno korekcijsko steklo izdelano po meri

Dve ostri vidni področji (blizu in daleč) z dobro uporabnimi prehodnimi območji.

Carl Zeiss Superb

Carl Zeiss SuperbVisoko razvito progresivno korekcijsko steklo

Zelo velika in ostra področja z brezstopenjskim prehodom med blizu in daleč.

Carl Zeiss Individual 2

Carl Zeiss Individual 2Progresivno korekcijsko steklo izdelano po meri

Največja možna področja ostrine z brezstopenjskim prehodom na vseh razdaljah po meri za vsako oko in potrebno korekcijo vida.

ENOŽARIŠČNA STEKLA
Enožariščna steklaEnožariščna stekla nudijo jasen vid na daljavo ali na bližino.

 

Preberi več >>>

BIFOKALNA STEKLA
Bifokalna lečaBifokalna stekla omogočajo gledanje na daljavo z zgornjim delom, s segmentom v spodnjem delu pa na bližino.

Preberi več >>>

FOTOOBČUTLJIVA STEKLA
Zeiss photo fusionFotoobčutljiva stekla s povečanjem intenzivnosti UV žarkov zatemnijo in se s popuščanjem intenzivnosti razsvetlijo.

Preberi več >>>

DELOVNA STEKLA
Delovna steklaDelovna stekla so prilagojena za delo v pisarni. Omogočajo jasen vid na blizu in srednje oddaljenosti.

Preberi več >>>

SONČNA STEKLA
Sončna steklaSončna stekla ščitijo oči pred škodljivimi UV žarki.

Preberi več >>>