Video Infral sistem

V optiki Monokel našim strankam omogočamo uporabo Video Infral sistema, s katerim zagotovimo izredno natančne meritve. Te so pomembne predvsem pri večžariščnih ali progresivnih steklih. Glede na pridobljene podatke meritev omogočimo centriranje korekcijskih stekel v okvir z veliko natančnostjo.

Video Infral sistem je opremljen z dvema visoko zmogljivima kamerama, ki z lasersko tehnologijo omogočata merjenje slike na desetinko milimetra natančno. VideoinfralZ njima naredimo dve fotografiji področja okoli oči. Pri prvi fotografiji dobimo podatke o centru zenic (višina, zenična razdalja), pri drugi fotografiji pa podatke o nagibu očal in oddaljenosti očal od očesa. Izredno pomembno pri fotografiranju je, da stranka postavi glavo in telo v čim bolj naraven položaj. Fotografije so narejene z razdalje šestih metrov, s čimer se izognemo napakam pri merjenju.

Ko imamo fotografije zajete na računalniku, s programom opravimo vse potrebne Videoinfralmeritve. Z avtomatskim zoomom in nastavitvijo kontrasta nam program omogoča natančno obdelavo meritev. Računalniški program omogoča tudi izbiro najbolj primernih stekel glede na dioptrijo in izbran korekcijski okvir. Z ilustracijami lahko izbiramo med različnimi vrstami stekel in jih med seboj primerjamo glede na debelino in težo.

Z Video Infral sistemom zagotavljamo našim strankam najnatančnejšo montažo korekcijskih stekel v okvir. Z računalniškim programom pa jim omogočamo tudi lažjo odločitev glede izbire najbolj primernih stekel.

Videoinfral      Videoinfral